Home » Reiki Cursus

 

Het grote verschil tussen het Usui Reiki systeem en het Tera-Mai Reiki systeem is dat dat laatste completer aanvoelt. Doordat je niet alleen met het element aarde werkt, maar ook de andere elementen, water, vuur en lucht, erin integreert, voel je je beter in balans.

Wat is het verschil tussen de traditionele Reiki en de Tera-Mai™?
De traditionele reiki vorm is een zachte liefelijke energie die je helpt je blokkades op te ruimen op een manier die op dat moment bij je past. Je krijgt de juiste hoeveelheid inzichten die je op dat moment kan en wilt hanteren. Het Tera Mai reiki systeem is een zeer krachtige energie. Deze werkt op een hardere manier, veel intenser. Je kan het gevoel hebben dat je hele leven op zijn kop wordt gezet, dat alles tegelijk komt. Probeer zo goed mogelijk bij je basis te blijven en naar je intuïtie te luisteren. Daarom is het zo belangrijk dat je deze vorm van energie in de eerste plaats voor jezelf gebruikt, om eerst jezelf te helen. Dan pas kan je anderen op de juiste manier helpen.

 

 Heb je al een initiatie gehad volgens het Usui Reiki systeem, en wil je graag een omscholing naar het Tera Mai systeem, neem dan even contact met me op. Dan kunnen we even bekijken in hoeverre je al bekend bent met de onderwerpen die behandeld worden in de cursus, en wat er nodig is om je om te scholen naar het Tera Mai systeem.

                                                

Tera Mai reiki

De Tera Mai reiki stamt af van het traditionele reiki van dr. Usui. Met de traditionele reiki worden uitstekende resultaten bereikt. De Tera Mai reiki kunt u beschouwen als een versterking en uitbreiding van de traditionele reiki.


 Het Tera Mai Reiki systeem bestaat uit drie graden:

Tera Mai Reiki I : Hiermee leert u de Reiki energie te geven aan uzelf en aan anderen.
Tera Mai Reiki II : Hiermee leert u de helende energie met behulp van symbolen op afstand naar anderen te sturen.
Tera Mai Reiki III : Hiermee wordt u Tera Mai Reiki Master en bent u in staat om anderen in te wijden.

 

Kathleen Milner

Reiki is een healing stroom die zich in ieder van ons bevindt, echter in de loop der tijd raakt het kanaal waardoor de energie stroomt vaak verstopt en is er geen goede energiestroming. Door een reiki inwijding wordt dit kanaal terug opengesteld en leer je hoe je dit goed kunt gebruiken voor een healing of dat nu voor jezelf is of voor anderen. De helende reiki energie komt rechtstreeks uit de bron, (sommige zullen hier hun eigen benaming voor hebben, zoals heilige geest, spirit of God) het stroomt door ons heen en maakt van ons een kanaal die de energie doorgeeft. Meestal gebeurt dit door middel van handoplegging. Er zijn verschillende handposities die gebruikt worden tijdens een behandeling. De behandeling zal liggend of op een massage tafel of zittend in een stoel plaats vinden.

Tera Mai™ en Seichem zijn een healing systeem van Kathleen Milner. Dit systeem is ontwikkeld door Kathleen Milner en werkt met de vier elementen Aarde (Reiki), Water (Sophi_El), Lucht (Angelic Light) en Vuur (Sakara). Het Tera Mai™ Reiki systeem is gebaseerd op het element aarde en voelt liefdevol en zacht aan. Seichem werkt met alle vier de elementen en kan vaak als krachtiger ervaren worden.  Tera Mai™ Reiki en Seichem kunnen helpen bij fysieke, emotionele en mentale klachten, aangezien het doorwerkt in zowel het fysieke lichaam als op alle niveaus, waardoor er weer balans komt tussen lichaam en geest. Het kan helpen bij genezing van bepaalde ziektes of helpen met emotionele stukken uit het verleden. Het is geen vervanging van de medische geneeskunde, maar is een toevoeging. Een behandeling wordt met kleding aan gegeven! Binnen de Tera Mai™ Reiki en Seichem zijn ook verschillende soorten healingstechnieken die gebruikt worden, om blokkades op te ruimen, chakra's te balanceren, karma te zuiveren  en negatieve blokkades te verwijderen.

Voorbeeld HTML